IBS Forum

Den Svenska mötesplatsen för oss med IBS. Gratis medlemskap.

Genom att registrera dig på IBS Forum godkänner du följande regler/villkor.

Diskussioner & personangrepp
1. Även om livliga och konstruktiva debatter är positiva så tolereras inte personangrepp. Tolerans, förståelse och vänlighet är ledorden. Tänk efter noga om det verkligen är värt att slänga iväg ett elakt och upprört inlägg. Försök ha överseende med det du anser vara andras tillkortakommanden. Om du har problem med en annan medlems kommentarer eller inlägg, SVARA INTE med ytterligare text som kan förvärra situationen. Medlemmar har två möjligheter:

A) Skicka e-post till moderatorerna och informera dem om situationen och aktuell meddelandetråd.

B) Skicka e-post direkt till medlemmen och fortsätt diskussionen UTANFÖR forumet.

Att svara på ett dumt meddelande med syrliga kommentarer och ytterligare dumheter resulterar i radering av inlägget och i förlängningen att DINA postningsrättigheter dras in. Det bästa sättet att bemöta dumma inlägg är att ignorera dem.

Moderatorerna
2. Du måste acceptera att moderatorerna är här för din skull och jobbar för forumets bästa. Ibland kan du anse dig orättvist behandlad och överkörd. Försök då förstå att det förmodligen finns en anledning till det inträffade. Om du ändå tycker att någon moderator agerat felaktigt, samt har andra konstruktiva frågor och synpunkter på deras agerande, meddela då dessa per e-post och INTE I TRÅDARNA. Klagomål ute i forumet kommer att raderas. En moderator har full bestämmanderätt och ska inte behöva rättfärdiga alla sina handlingar.

Politik & religion
3. Diskussioner kring politik, religion, samt andra värdeladdade och potentiellt upprörande ämnen, tolereras inte i forumet. Även om det inte finns några korrekta åsikter här hävdar många bestämt det, och meningslösa "flame wars" uppstår.

Lagar & Regler
4. IBSFORUM.SE TILLÅTER INGA SOM HELST OLAGLIGHETER I FORUMET.
Alla medlemmar accepterar att i forumet följa allt som faller under svensk och europeisk lag - hur moraliskt berättigad man än kan anse sig vara att göra annorlunda. Detta inkluderar även länkar till material av den här naturen.

Vett & etikett
5. ibsforum.se är INTE en demokrati. Vi är ett exklusivt forum för IBS drabbade. Medlemmar som inte kan acceptera detta, moderatorers agerande, eller de regler som finns, kommer att bli avstängda med eller utan förvarning. De som inte klarar av att vi ställer krav på våra medlemmar kan istället vända sig till den uppsjö av omodererade forum internet erbjuder. Vi kräver att våra medlemmar ska visa varandra respekt, hänsyn samt uppföra sig civiliserat.

6. Medlemmar ska respektera den uppdelning av forumet i avdelningar som finns när de postar inlägg. Att posta samma inlägg på flera ställen är inte acceptabelt. Vidare ska nya trådar och ämnen namnges så sakligt och informativt som möjligt. Alla nya trådar ska fylla en funktion och ha någon form av mening.

7. Undvik svordomar och grova ord i ämnesrubriken på nya trådar. Vi vill hålla forumet städat och snyggt. Använd också grova ord med måtta i själva inlägget. Undvik svordomar riktade mot andra medlemmar. Håll tonen vänlig, informativ och visa varandra respekt!

Användning av personuppgifter
8. Vi kommer aldrig sälja eller ge ut några personuppgifter som ni lämnar.
Vi förbehåller oss dock rätten att skicka ut mail till våra medlemmar om förändringar/nyheter på forumet. 
Mellan 2006 - 2016 har det skickats ut fyra mail totalt. Så det handlar inte om några mängder. 

Reklam & personlig vinning
9. Det är förbjudet för privatpersoner, enskilda näringsidkare och övriga företag att posta direktreklam i forumet. Inte heller via privata meddelanden. Vidare ska inga medlemmar posta länkar som innehåller koder direkt kopplade till personlig vinning. Exempel på detta kan vara länkar som vid klickning ger pengar eller rabatter. Använd kontaktformuläret om du är osäker och vill fråga.

Ansvar & medlemskap
10. Inläggen publiceras i forumet direkt, utan någon central kontroll först. De åsikter och kommentarer som står i inläggen skrivna av våra medlemmar tillhör de individuella medlemmarna och är deras ansvar. ibsforum.se fråntar sig allt ansvar för detta material.

11. Vi förbehåller oss rätten att radera medlemskonton av godtycklig anledning, med eller utan varning. Du accepterar, genom att använda denna tjänst, att du inte använder ibsforum.se för att posta material som medvetet är falskt och/eller upprörande, felaktigt, förödmjukande, vulgärt, hatfyllt, angrepp på person(er), obscent, sexuellt ofredande, hotfullt, integritetskränkande, eller på något sätt olagligt. Detta inkluderar även länkar till material av denna natur. Att bryta mot detta kan leda till avstängning och i förlängningen anmälan till polisen.

Vi förbehåller oss rätten att radera vilket meddelande som helst av vilken anledning som helst. Du står som ensam ansvarig för innehållet i dina meddelanden, och genom ditt medlemskap styrker du att hålla ibsforum.se, med alla dess medarbetare, fritt från ansvar från alla eventuella ärenden som kan uppkomma genom postandet av ditt/dina meddelande(n), samt accepterar att det du skriver kan ändras eller tas bort av en moderator. Vi förbehåller oss rätten att upphäva ditt medlemskap hos ibsforum.se, eller frånta dig rätten att posta meddelanden, med eller utan anledning.

 

* Att vara medlem är gratis och kommer alltid vara detta.
* Det du väljer som användarnamn är det som kommer vara synligt i forumet, du kan välja ett alias eller fejkat namn om du vill.
* Eposten måste vara giltig. Den används för att slutföra registreringen. Den är inte synlig för andra.

Användarregistrering
Avbryt